jak dobrze wyglądać nago :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlena
    RS
    • 2007
    • 1719

Morgoth, w lipcu 2007 Polmot Auto w Warszawie mieli do jazd próbnych OII z DSG w silniku benzynowym. Załatwiłam mężowi jazdę próbną przez telefon z domu, gdzie do Wawy mam 300km :lol:, a mąż akurat był w delegacji. Możliwe, że teraz jest inaczej, ale mi poszło łatwo.
    Salon w Pszczynie i Bielsku...masakra. Kobietki, które siedziały za biurkami nie znały nawet kolorów aut nie mówiąc już o czymś więcej
    Dwa lata temu najeździłam się po salonach, bo rodzice próbowali się zdecydować na "jakieś" auto :lol: I akurat w Hondzie i VW obsługa super, chociaż Pan sprzedawca z VW męczył mnie później telefonami z pytaniem czy się decydujemy jakieś 2 tygodnie :roll: Andrev3 też coś o tym wie, ale sprzedał Kugę moim sąsiadom :lol: i dobrze im zrobił :twisted: :lol: Auto kupili nie w salonie, ale doświadczenia mam raczej miłe
    piotrek_gdy, X5 nie tylko fajnie wygląda, ale i jeździ ops: :szeroki_usmiech

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

marlena, :diabelski_usmiech
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• marlena
        RS
        • 2007
        • 1719

piotrek_gdy, to tylko moja słabość ops: :roll: :diabelski_usmiech

Komentarz

• Andrev3
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 6116

pantol zawstydzasz mnie.

Co do katalogów to przyznać muszę że w wielu salonach jest to traktowane jak dobro luksusowe, bo dużo się płaci za taki katalog. Szczerze mówią to nawet nie wiem ile to kosztuje w Fordzie, ale akurat w naszym salonie jest tego pod dostatkiem. Druga strona medalu też jest taka, że mniejsze salony które sprzedają mniej samochodów też dostają mniej katalogów od importera i czasami może braknąć.
          RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez marlena
            w lipcu 2007 Polmot Auto w Warszawie mieli do jazd próbnych OII z DSG w silniku benzynowym
            a to sukinsyny, bo w 2005 roku nic nie mieli :lol:
            jeździłem 1,6 i 1,9 oczywiście w manualu a kupowałem 2,0 DSG :lol:
            oczywiście robotę za Skodę odwalił jakiś znajomek z takim samochodem, który mi udostępnił i to on tak na prawdę sprzedał ten samochód :lol:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• Morgoth
              L&K
              • 2010
              • 1116

Zamieszczone przez Big
              Uwazam że nawet dzieciak który przyszedł do salonu poogladać auto powienien bez problemu otrzymac prospekt danego modelu. I wcale nie dlatego że prospekt jest własnie po to żeby reklamowac tylko dlatego ze tan dzieciak moze być wysłany do salonu przez swojego ojca ...
              Postaw się na miejscu salonu, którego właściciel zaciska pasa, oszczędzając na wszystkim, bo jak wiemy w PL sprzedaje się mało aut nowych i jeszcze każdy chce zniżkę. Katalogi to koszt dla salonu, a nie importera, więc dzieciak raczej nie dostanie katalogu, jeśli sam nie weźmie, a najwyżej podstawowe info na kserówce.

Zamieszczone przez Big
              własciciel salonu ktory mysli że w ten spoób oszczędzi jest w wiekim błędzie. Bo klient któremu nie dane było w sosób dostatecznie dobry zapoznać sie z danym produktem wybierze produkt konkurencji
              A u konkurencji akurat będzie inaczej, już to widzę :lol: W tej samej marce panują podobne zasady.

Zamieszczone przez piotrek_gdy
              Morgoth, ja swoje auto kupuje tez na firmę i uwierz mi za te pieniądze które wydam na RSa dostałbym Insignię max wypasiona albo S2 podobnie wypasionego, do nowego mondea musiałbym dolozyć 10K-ale wole O2
              do zakupu dojrzewałem od stycznia, odbyłem jazdy testowe chyba 20 samochodami
              wybór padł na O2 dlatego, że jest największy fun z jazdy (...) na codzień nie chodzę w garniturze tylko w sportowych spodniach i T-shircie, a jak szedłem kupować auto bylem w klapkach i szortach prosto z plaży :diabelski_usmiech
              Zacznijmy od tego, że jak chcesz Octę RS, to konkurencja spoza VAG raczej nie ma alternatywy w podobnej cenie.
              Co do stroju - bliżej morza to i podejście inne, wakacyjne

IMHO kupno auta w Wawie wygląda chyba inaczej niż w innych, nawet dużych, miastach. Nie mówię że trzeba być codzień w garniaku, ale primo niektórzy dilerzy są rozpieszczeni przez firmy, które kupują tu gro aut - nie zależy im na klientach indywidualnych. Secundo w 100licy w pewnych kręgach/branżach garnitur to obowiązkowy strój przez 5 dni w tygodniu i jak ktoś go nie nosi to jest inaczej postrzegany. Nie mówię że wszędzie i zawsze, ale zdarza się.

Dlatego jak przyjeżdżałem pod salon Avenisem, to mój strój nie miał znaczenia, jak autobusem/tramwajem, to niestety bywało inaczej.

Zamieszczone przez marlena
              Morgoth, w lipcu 2007 Polmot Auto w Warszawie mieli do jazd próbnych OII z DSG w silniku benzynowym.
              To żart prawda? :lol:
              Poczytajcie gazety, neta, nawet newsy na tym forum - na boga, Skoda Octavia jest najchętniej kupowanych autem w Polsce i moim zdaniem powinna być dostępna do jazd testowych co najmniej w kilku konfiguracjach :!: Zawsze :!:

Rozumiem że Kibelwagen Golf Plus nie jest produktem masowym poza Niemcami, ale można to jakoś klientowi delikatniej zasugerować, a nie wytykać "inność" czyli chęć odbycia jazdy testowej upatrzonym modelem (bo o wersji można tylko pomarzyć). Oni tam nawet swojego bestsellerowego Golfa nie mieli do testów z silnikiem 1.4 TSI :lol:
              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
              G.B.Show

Komentarz

• marlena
                RS
                • 2007
                • 1719

Zamieszczone przez szkoda
                a to sukinsyny, bo w 2005 roku nic nie mieli :lol:
                No szok :lol: w 2005 to nie wiem, bo miałam OI i ni hu hu o OII nie myślałam :lol:

[ Dodano: Pią 30 Lip, 10 10:47 ]
                Zamieszczone przez Morgoth
                marlena napisał/a:
                Morgoth, w lipcu 2007 Polmot Auto w Warszawie mieli do jazd próbnych OII z DSG w silniku benzynowym.

To żart prawda? :lol:
                Poważna jestem, więc to nie jest żart :szeroki_usmiech

Komentarz

• Morgoth
                  L&K
                  • 2010
                  • 1116

Wedle oficjalnej statystyki Skody najchętniej kupowane są Octy z dieslem 1.9 w wersji Ambiente i niektóre salony za cholerę nie mają innych do testów. Rozumiem że takie auto to koszt dla salonu, jednak z podobnym podejściem nie mają szans na lepszą sprzedaż/zysk - błędne koło. Silnik 1.4 TSI jest trzecim najchętniej kupowanym silnikiem w Octavii, a lada moment może wskoczyć na 2-gie miejsce, gdy z oferty zniknie 1.9 TDi, bo 1.6 TDi nie zadowala niektórych klientów.

Niestety Octavie z DSG to rzadkość ... codziennie wracam z pracy niedaleko firmy pod którą stoi kilka naście jednakowych nowych Oct 1.8 TSI chyba w najbiedniejszej wersji (kołpaki na kołach, brak czujników parkowania z przodu, do środka nie zaglądałem). Widać że nawet auta firmowe kupowane są z mocniejszymi silnikami, zamiast w tej samej cenie - na dojazdy do pracy, bo te auta w dzień nie jeżdżą - kupić np. 1.4 TSI DSG.
                  Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                  G.B.Show

Komentarz

• doctore
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 205

Co do jazd próbnych,

Nie wiem jak to bywało dawniej ale w tym roku jak chciałem odbyć jazdę próbna z DSG to w 3-city nie było z tym żadnego problemu. Auta do wyboru ze wszystkimi silnikami. Jedynie można napotkać na problem koloru lakieru. Nie wszystkie były do obejrzenia w naturze jak prezentują się na samochodzie.

Byłem też w kilku salonach innych marek. Dobre wrażenie wywarła na mnie KIA.
                    Natomiast praktycznie wszystkie japończyki zostają z tyłu. W Toyocie dowiedziałem się, że w automacie to nic nie mogą mi zaproponować co najwyżej półautomat. A w żadnym salonie Forda to nawet nie mieli na placu żadnego C-maxa nie mówiąc o jeździe próbnej i ten stan trwa do dzisiaj.

Reasumując, Skoda wypadła bynajmniej w 3-city bardzo dobrze.
                    Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.

Komentarz

• Morgoth
                      L&K
                      • 2010
                      • 1116

Zamieszczone przez drgranatt
                      Nie wiem jak to bywało dawniej ale w tym roku jak chciałem odbyć jazdę próbna z DSG to w 3-city nie było z tym żadnego problemu. Auta do wyboru ze wszystkimi silnikami.
                      Pozazdrościć, naprawdę. Kiedy już wiedziałem że ma być Octa, próbowałem się umówić na jazdę przez około miesiąc, mając nadzieję że coś się zmieni lub dziennikarską Skodę w końcu udostępnią. Potem gdy już zamówiłem, także nie dało się nigdzie pojeździć. Widać 100lica bogatsza, więc Octavie kupują przeważnie firmy, bez oglądania, a "przeciętni klienci" idą od razu do Audi, BMW, Merca i Lexusa <- żart oczywiście :lol:

Jedynie można napotkać na problem koloru lakieru. Nie wszystkie były do obejrzenia w naturze jak prezentują się na samochodzie.
                      To akurat IMO żaden problem, bo podobne jak nie identyczne kolory można zobaczyć przy salonie na innych modelach, albo po prostu znaleźć Skodę na ulicy.

W Toyocie dowiedziałem się, że w automacie to nic nie mogą mi zaproponować co najwyżej półautomat.
                      A co to za cudo? Pewnie CVT? W sumie DSG to też nie automat. Amerykanie opisując modele Panzerwagena z DSG nigdy nie piszą automat, tylko zautomatyzowany manual i prawie zawsze ... narzekają (mówię o największych magazynach Motor Trend, Automobile i Car & Driver) :wink:

Byłem też w kilku salonach innych marek.
                      Ja przeważnie umawiam się telefonicznie, po co w ciemno jeździć kilometrami.
                      Co do Kii ... bardzo chciałem ją mieć, Vengę lub cee'da, byłem w kilku salonach, na kilku jazdach, potem jeździła żona, w końcu dwukrotnie wypożyczyliśy Vengę do testów na weekend. Wszystko niby miło i przyjemnie, ale robią te same zagrywki co np. Skoda - do testów wystawiają same diesle, a na 1.6 w benzynie trzeba było czekać prawie miesiąc. dawali katalogi lub kserówki, zależnie od salonu.
                      Jednak gwarancja to nie wszystko i stanęło na turbo-benzynie i DSG, pozostał jedynie kosmetyczny problem, kto mi to sprzeda - Kibelwagen czy Skoda. Wygrała ta druga.
                      Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• tomek
                        L&K
                        • 2005
                        • 1078

salony mają na jazdach próbnych modele najczęściej sprzedawane. Nie oczekujcie, że będzie w każdym salonie RSka w każdej konfiguracji :!:
                        Jeżeli ktoś sobie zażyczy samochód mniej chodliwy, to jest duże prawdopodobieństwo, że taki samochód jest w parku prasowym i bez problemu każdy salon może taki samochód wypożyczyć - jedynie trzeba trochę poczekać. Nie ma problemu ani z RSką z DSG, ani np. z superbem 3.6.
                        A jak powinna wyglądać jak dla mnie idealna obsługa w salonie przedstawia ten filmik (Porsche)
                        W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
                        O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Garret
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 1196
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

to ja się z Wami podzielę moimi doświadczeniami z zakupu auta poza granicami Polski. Rzecz się działa wieki temu- 1992r- pojechałem w czasie wakacji do Austrii do pracy. Mieszkałem u kuzynki, która wraz z mężem była właśnie na etapie zakupu auta klasy średniej. Proces wyglądał tak, że upatrzyli sobie kilka modeli klasy premium z silnikiem diesla, po czym odwiedzili salon BMW gdzie... wypożyczyli demówkę na weekend :shock: Było to 325d 115KM z klimą i ABS - pamiętam te szczegóły bo dla mnie, który wtedy sikałem po nogach jak mogłem się przejechać polonezem ojca możliwość powożenia takim wozem to było jak gwiazdka z nieba :lol: Autem zrobiliśmy jakieś 200km (weekendowy wyjazd w góry) samochód się spodobał, ale.... okazało się że miał za mały bagaznik, więc.... w poniedziałek kuzynka go odstawiła i wzięła na 1 dzień 525tds 143KM kombi w automacie. Nie przekonała się do automatu, na drugi dzień odwiozła auto i podziękowała. Całą sytuacją byłem mocno zdumiony, wręcz było mi głupio, że po takiej obsłudze nie kupiła żadnego z tych aut Dodam, iż nie byli stałymi klientami salonu bo jeździli mercami wcześniej (i w końcu merca kupili-ot taka mercofilia). Minęło prawie 20 lat a u nas wciąż częste są przypadki, że ciężko o auto demonstracyjne (proszę dzwonić jutro bo kierownik nim jeździ) a jazda próbna polega na tym, iż siedzi się na miejscu pasażera a pracownik salonu powozi, lub jeśli już możemy usiąść za kierownicą to jazda trwa 5-10 min trasą gdzie można co najwyżej zapiąć 3-kę :lol:
                          Z tamtejszych klimatów salonowych pamiętam jeszcze salon Toyoty w Wiedniu (Frey), gdzie czekając na autobus powrotny do Krakowa oglądałem nową Carinę E i miłego sprzedawcę który po dyskusji na temat auta wręczył mi na pożegnanie folder mimo, iż po moim kalekim angielsko-niemieckim gaworzeniu jasne było, żem człek obcy, z biednego wschodniego kraju i na pewno u niego tej toyoty nie kupię :wink:
                          Garret

-----------
                          Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Andrev3
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 6116

Garret, w sumie masz rację, na "zachodzie" ludzie byli bardziej cywilizowani niż tu... ale u nas się już to zmienia. I nie miejcie do mnie pretensji że tak piszę ale obserwuję to jako sprzedawca i wymogi obsługi klient ciągle rosną.
                            Np w Fordzie mam obowiązek pokazać klientowi samochód, zaprezentować katalog i cennik, policzyć cenę, zaproponować coś do picia i jazdę testową...
                            Takie są wymogi i już
                            RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Morgoth
                              L&K
                              • 2010
                              • 1116

Zamieszczone przez tomek
                              Jeżeli ktoś sobie zażyczy samochód mniej chodliwy, to jest duże prawdopodobieństwo, że taki samochód jest w parku prasowym i bez problemu każdy salon może taki samochód wypożyczyć - jedynie trzeba trochę poczekać.
                              W moim przypadku to "trochę" trwa od lutego do dziś Obiecane miałem przez pana (nazwisko znane redakcji ) z SAP. Dilerzy których o to pytałem, nie mieli takich informacji jakie podałeś.

Zamieszczone przez tomek
                              Nie ma problemu ani z RSką z DSG, ani np. z superbem 3.6.
                              To mnie właśnie najbardziej wkurza - dziennikarze opisują jakieś modele (flagowe?), rozpływają się nad zaletami rozwiązań (w sumie muszą "odpłacić" importerowi, a PL to nie duży silny rynek, a nasi dziennikarze to nie Jeremy Clarkson), niech im tam, to mnie nie boli. Boli mnie natomiast sytuacja gdy nie można takim opisywanym modelem pojeździć w salonach. Po raz kolejny dziennikarze i importerzy zdają się nie zauważać polskich realiów, co innego się opisuje (przez co wyraźnie promuje), a co innego sprzedaje.

Szukając auta dla siebie, natykałem się na dużo opisów Skód z DSG, nawet w ASO mieli porozkładane wycinki prasowe z takich testów z różnych gazet. I co? I nie ma jak tym pojeździć ? :klnie: :zastrzelic
                              Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• tomek
                                L&K
                                • 2005
                                • 1078

Po raz kolejny dziennikarze i importerzy zdają się nie zauważać polskich realiów
                                No moim zdaniem właśnie zauważają, dlatego mają na jazdach próbnych wersje najczęściej sprzedawane.
                                Szukając auta dla siebie, natykałem się na dużo opisów Skód z DSG, nawet w ASO mieli porozkładane wycinki prasowe z takich testów z różnych gazet. I co? I nie ma jak tym pojeździć ?
                                Dilerzy których o to pytałem, nie mieli takich informacji jakie podałeś
                                Dziwne. Może jakiś słaby salon Dla mnie to jest ok. Dla nietypowych modeli mają gazetki, wycinki itd, a jazda na zamówienie . Wersje popularne do jazdy na bieżąco
                                O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• piotrek_gdy
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 7723
                                  • Volkswagen

natykałem się na dużo opisów Skód z DSG, nawet w ASO mieli porozkładane wycinki prasowe z takich testów z różnych gazet. I co? I nie ma jak tym pojeździć
                                  Morgoth, jak dla mnie to ty po prostu masz pecha :diabelski_usmiech
                                  ja już nawet testową RSką przez weekend poganiałem
                                  dlatego wiem, że benzyniak nie dla mnie bo 1xdziennie jechałem na stację i poniżej 11,7 średniego zużycia nie zszedłem
                                  ale za to domówiłem Sound System bo mi się dźwięk spodobał :szeroki_usmiech

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Morgoth, jak dla mnie to ty po prostu masz pecha :diabelski_usmiech
                                    niekoniecznie, ja mam podobne wrażenia
                                    może w 3city takie luksusy panie
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piotrek_gdy
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 7723
                                      • Volkswagen

szkoda, może :diabelski_usmiech
                                      a nie chcesz się przeprowadzić ze swojej "stolycy" :?:

a tak serio jeździłem S2 w DSG w liftbacku i kombi(co prawda golas), no i RSem białym w DSG
                                      sprzedawca z salonu zadzwonił do mnie(mimo, że już zamówiłem z miesiąc temu) i zaproponował żebym sobie poganiał i zobaczył czy coś jeszcze chcę :!:
                                      czyli zalezy wszystko od operatywnosci sprzedawcy

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

a nie chcesz się przeprowadzić ze swojej "stolycy" :?:
                                        hmm, do Gdańska to akurat byłoby nęcące
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piotrek_gdy
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 7723
                                          • Volkswagen

szkoda,

Komentarz

• Misiekoctavia
                                            Elegance
                                            • 2005
                                            • 891

szkoda, wpadaj my to fajne zycie mamy na pomorzu :wink:
                                            Co do jazd probnych to gdy chcielismy sie z ojcem umowic na jazde S2 2.0TDI 170KM to u Plichty akurat niemieli ale sprzedawca powiedzial, ze sciagna auto z innego ich salonu bodajze z Wejherowa juz tak wybredni juz nie bylismy zeby pytac o DSG :P
                                            Po przyjezdzie na umuwiony termin okazalo sie, ze auto akurat niedojechalo i odbylismy jazde S2 1.8TSI w manualu.
                                            Stwierdzilismy, ze mowi sie trudno bo autko calkiem fajne.

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

Postaw się na miejscu salonu, którego właściciel zaciska pasa, oszczędzając na wszystkim, bo jak wiemy w PL sprzedaje się mało aut nowych i jeszcze każdy chce zniżkę. Katalogi to koszt dla salonu, a nie importera, więc dzieciak raczej nie dostanie katalogu, jeśli sam nie weźmie, a najwyżej podstawowe info na kserówce.
                                              Chyba coś pomieszałeś. To nie ja mam stawiać sie na miejscu salonu, tylko salon na miejscu moim, czyli kupujacego
                                              Piszesz "katalogi to koszt salonu", a czy piękne kolorowe i ze zdjęciami serwowanych potraw katalogi małych pizzerii to nie koszt takiej 2-4 sobowej firemki ?? a jednak codziennie mam ich wetkniętych dziesiatki w skrzynce !!
                                              Jesli ktoś zdecydował się prowadzić salon sprzedazy aut i je sprzedawać, to ma on być PROFESJONALISTĄ w tym co robi, a nie mówić że to czy tamto mu się nie opłaca, bo to koszty. Skoro mu się nie opłaca to niech zamknie salon i sprzedaje marchewke na targu.
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• ruwado
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 14885
                                                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez pascal
                                                dobrze szkoda powiedział. to ma być zasada płace i wymagam, moge wtedy iść w klapkach, dziurawym swetrze czy w czymkolwiek innym. co to ma być konkurs piękności czy kupno samochodu ? kiedy w końcu skończy się to ocenianie klienta po wyglądzie ?
                                                takie czasy

Ja też mimo iż robota tego (stroju) ode mnie wymaga - nie cierpię pozorów, sztywniactwa itp.

Nie uważam, że jak ktoś kole mnie stoi w garniaku - to jest lepszy

Najważniejsze - kim się jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Skłodi
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 186
                                                  • CJZA 1.2 TSI 105 KM

To ja powiem ze swojego punktu widzenia,
                                                  cały tydzień zasuwam w garniaku.
                                                  I lubie sobie w weekend pochodzić na pełnym luzie,
                                                  także ocenianie np. mnie jak wyglądam w weekend do niczego nie prowadzi.
                                                  BLUELIGHT.PL
                                                  ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

• Skfarek
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 4795
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Też tak miałem przez 5 lat - cały tydzień w gangu, dlatego jak tylko mogłem to ubierałem się luźno :wink:

A co do samego zakupu auta to w pierwszym salonie w którym byłem pojawiłem się w krótkich spodenkach na 30 min przed zamknięciem i nie było problemu ani z jazda próbną ani z obsługą - zostałem potraktowany poważnie. Podobnie było już przy zakupie auta w innym salonie - też krótki spodzień, sandałki - nie było najmniejszego problemu i zostałem poważnie potraktowany. Tak więc wszystko zależy od sprzedawcy.

PS. A propos oceniania - przyszła kiedyś do salonu F.. babina za 10 zł, tzn. taka co by spokojnie mogła sprzedawać marchewkę na placu. Zaczęła dopytywać o Transola osobowego bo "syn z ludziami jeździ", od słowa do słowa kumple zrobili ofertę trochę na odczepne "bo pewnie babie się nudzi". Za dwa dni przyjechał koleś (dżinsy, biały adidas, sweter) i zamówił 2 Transole na wypasie (skóra na kierownicy, alu - tak była taka opcja, itp). Najlepsza sytuacja - gość się pyta czy musi zapłacić jakąś zaliczkę na te auta, kumple policzył i z tego co pamiętam wyszło mu chyba coś koło 3 klocków za auto, kupujący na to wyciąga plik 200 złotówek spięty gumką i mówi "a tylko tyle? to nie ma problemu bo miałem tu drobne na zakupy" i odlicza 6 kloków :wink: Zaliczkę wpłacił auta wziął.
                                                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

Pracuję...